Nieuws

Hieronder leest u het laatste nieuws van onze school.

24 juni, Oefenen voor Survival run

Op 4 juli gaan we misschien meedoen aan de survival run in Franeker. Tijdens de gymles van afgelopen donderdag hebben we al even geoefend.

Meester Nik had in de gymzaal een prachtig survival parcours neer gezet.

In de map fotoalbums staan nog meer foto's

 


3 april, Paasontbijt en Paasviering

Op donderdag 18 april vieren we op school Paasfeest. We beginnen de ochtend met een ontbijt.  Iedereen maakt een ontbijtje voor een klasgenootje en neemt dit deze ochtend mee naar school. De informatie hierover krijgen de kinderen in een aparte brief mee naar huis en staat ook in de bijlage.

Naast het Paasontbijt hebben we op deze ochtend ook nog een Paasviering. We hebben er dit jaar voor gekozen om de onderbouw- (1 t/m 4) en bovenbouw (5 t/m 8) vieringen apart van elkaar te laten plaatsvinden.

Omdat we teveel uren maken dit schooljaar begint de meivakantie voor alle kinderen deze donderdag om 12.00 uur!

 


27 februari, 76658 Views binnen een week

Beste ouder(s),

Binnen 1 week heeft onze film Cijferdag (groep 7/8)  maar liefst 76658 views gehaald. Dat is fantastisch veel. (misschien wel de meeste van alle scholen na 1 week)  Iedereen die geholpen heeft met liken/delen en bekijken willen we daarvoor alvast hartelijk bedanken! Als deze trend zich doorzet is het mogelijk dat we naar de finale in Amsterdam gaan. Ook tijdens de komende week wordt er nog bijgehouden hoe vaak ons filmpje bekeken wordt en hoeveel minuten van het filmpje bekeken worden. Wij vragen bij deze aan iedereen die het filmpje nog niet bekeken heeft of gedeeld dit alsnog te doen. Ook mensen die dit al wel gedaan hebben mogen dit zeker nog een keer doen! (graag zelfs)

Hieronder staat de link nog een keer naar het filmpje!

 

https://www.youtube.com/watch?v=KxoAeTj7JEA

 


15 februari, Kerk School Gezinsdienst 17 maart

Beste ouder(s),

 

Op zondag 17 maart vindt de KSG dienst plaats in de kerk van Menaldum. Het begint om 09.30 en het thema is: Kijk eens met andere ogen! 

Alle groepen zullen een inbreng hebben tijdens deze dienst en we rekenen erop dat iedereen aanwezig is! Dus zet de datum maar vast in uw agenda!


11 februari, Like, deel en bekijk onze film en help groep 7/8 naar de finale in Amsterdam!

Beste ouder(s), 

Tijdens de week van de mediawijsheid hebben de kinderen uit groep 7/8 meegedaan aan een videowedstrijd met als thema kinderrechten. De organisatie vond onze film zo leuk, dat we die wedstrijd hebben gewonnen. De prijs was dat onze film professioneel zou worden geshoot. Filmcoach Freek is inmiddels bij ons op school geweest en heeft er een prachtige film van gemaakt. Het was een onvergetelijke dag!

Op donderdag 21 februari 16.00 gaat onze film in premiere op Youtube. Vanaf dat moment wordt er 2 weken bijgehouden hoe vaak onze film wordt geliked (1 punt per like) en hoeveel minuten het filmpje wordt bekeken (1 punt per minuut, filmpje duurt 7 minuten). Als ons filmpje in de top 5 van Nederland eindigt dan mogen we met de klas in de bus naar Amsterdam, waar de film in een echte bioscoop in premiere gaat. Wij vragen dus aan u om dit filmpje te liken/delen/bekijken. Het liefst gelijk op 21 februari om 16.00, want als het lukt om ons filmpje trending te krijgen........ Dan kan de bus vast naar de Eben Haezer rijden! Helpt u ons? Like, deel en bekijk!

Hoe kunt u het filmpje vanaf 21 februari vinden?

Ga naar www.youtube.com

Type in de zoekbalk: kinderrechten filmfestival

(voor de goede site staat een rond plaatje, klik erop)

Type in de zoekbalk: cijferdag (zo heet onze film)

Like, deel en bekijk nu onze film!

 

Alvast bedankt!

 

 


14 november, Dieuwke voorleeskampioen Eben Haezer

Tijdens de afgelopen week hebben we in groep 7/8 meegedaan aan de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Alle kinderen deden mee en hebben het super gedaan. In de finale won Dieuwke uit groep 8. Zij las voor uit het boek: het verdwenen geweer! Dat deed ze zo mooi dat ze in de finale net iets meer punten kreeg dan Max, Marieke, Nynke, Yfke en Janne. Ze mag nu door naar de regiofinale. Gefeliciteerd!