Kinderen zijn welkom van zeven tot zes

Kinderen kunnen van 's ochtends 7 uur tot 's avonds 18.00 uur terecht op ons IKC. De basisschool en voorschool beginnen op 8.30 uur, en zijn om 14.00 uur 'uit'. Op vrijdagmiddag zijn de kinderen van groep 1 t/m 4 om 12 uur al vrij.
De buitenschoolse opvang sluit naadloos aan op onze schooltijden. Ook het kinderdagverblijf is van 7.00 tot 18.00 uur geopend.

maart, The Daily Mile voor groep 3 t/m 8

Fit for life

The Daily Mile wat is dat?

De kinderen lopen, joggen of rennen met hun klasgenoten in de veilige omgeving van hun eigen schoolplein of schoolomgeving. Iedereen doet met plezier mee – het is geen gymles en het is niet competitief – en ondertussen bouwen ze aan hun conditie, relaties, vertrouwen en veerkracht.

Wanneer kinderen weer in het klaslokaal zijn, helpt het de kinderen zich te focussen en zoals elke lichamelijke activiteit vergroot het de prestaties. Belangrijk is dat het tegemoet komt aan wat een kind nodig heeft – en dat allemaal in die gouden 15 minuten – namelijk: Plezier, Vrienden, Frisse lucht, Concentratie en als laatste komt daar natuurlijk nog Fitheid bij.

Als school willen we graag eens uitproberen of "The Daily Mile" ook wat voor ons is.  Vanaf volgende week houden we een drieweekse proefperiode. Bevalt het dan gaan we er tot de zomervakantie mee door. We hebben gekozen voor tweemaal per week op de dinsdag en woensdag.

17 en 18 maart

24 en 25 maart

31 maart en 1 april

groep 3/4 lopen van 11.30 -11.34 voornamelijk op het plein

groep 5/6/7/8 lopen van 11.45 -12.00 het rondje om de scholen

Bij slecht weer gaat het niet door.

Aan de veiligheid is gedacht door op elke hoek van de route een leerkracht te plaatsen.

september, Schaatsen woensdag 2 oktober

Op komende woensdag 2 oktober stond de eerste schaatsles gepland. Die kan vanwege de studiedag van het personeel niet doorgaan. Na overleg met de ijshal is besloten dat de kinderen komende woensdag ook niet op eigen gelegenheid kunnen komen (heeft met trainers te maken). Als tegemoetkoming krijgen alle kinderen een vrijkaartje om op een ander moment een rondje te komen schaatsen!

oktober, Kinderboekenweek Reis mee!

Vandaag is op onze school de kinderboekenweek begonnen. Het thema van dit jaar is: Reis mee. Centraal staan daarbij de thema's reizen en voertuigen. In de klassen zullen we gaan werken met deze thema's en boeken die daarbij passen. Tijdens de opening hebben we het lied: Wij gaan vliegen (Samsom en Gert) gezongen en meegedanst. Kinderen mogen verschillende voertuigen meenemen (speelgoed)) en die zullen in het museum in de gemeenschapsruimte worden tentoongesteld. Op donderdag 10 oktober (14.00-15.00) bent u van harte welkom om een kijkje in de school te nemen en te zien wat de kinderen in de klassen hebben gedaan. 

november, Nationale Voorleeswedstrijd

Vandaag was de voorronde van de nationale voorleeswedstrijd. Roos, Kevin, Fenna en Nynke deden mee en dat ging hartstikke goed. Nynke heeft gewonnen en mag namens onze school naar de regionale voorronde in de Koornbeurs! 

februari, Nynke Hoekstra wint regionale voorleeswedstrijd

Vandaag heeft Nynke Hoekstra de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op een prachtige manier las zij voor uit het boek van Harrie Potter. Zij eindigde met... Ik ben het... Harrie Potter. Gefeliciteerd Nynke! Op naar de volgende ronde. 

maart, Pasen

De 40-dagen tijd is inmiddels begonnen. Op school leven we middels onze godsdienstmethode Trefwoord langzaam naar het Paasfeest toe. Vanaf 1 woensdag april tot en met donderdag 9 april maken we in iedere groep gebruik van een projectkalender. We willen de periode voor het Paasweekend afsluiten met een paasontbijt. Informatie hierover volgt later nog.